Parašyta: 2019-09-13 18:38:26
Asmeniškai aš su darbdaviais niekada neturėjau problemų.... nei su atostogomis, nei su atlyginimu. Bet ne visi samdomi darbuotojai turi stuburą. Daugumą veikia kažkoks nepasitikėjimo savimi sindromas.... O gal jie tikrai nieko verti? Tada viskas puiku.
Kaip jau rašiau, kadangi visada dirbau pirmose pozicijose, man buvo prieina daug duomenų. Iš jų labai puikiai matėsi, kaip kyla įmonės pelnas, ir, kaip atlyginimai. Deja, bet turiu pripažinti, kad didžiosios daugumos, atlyginimai praktiškai nekilo, o nuo 2009 m. net mažėjo. Tuo tarpu darbdavio pelnas vis tiek augo. Ar ne keista - sunkmetis, krizė, o pelnas auga
Taip, pažįstu ir tokių, kuriuos tiesiog išmetė į gatvę, nesumokant įstatymų numatytų kompensacijų. Tiesa, žinau ir tokių, kurie teismuose viską atsiėmė + kompensaciją už moralinę žalą. Jie aišku šaunuoliai, bet gaila, kad tai tik vienetai.
Taip, kad nereikia apie tą našumą Oficialiai Lietuvoje darbo našumas beveik pasiekė 70 procentų ES vidurkio.
Bet ir tai ne visur tai galima lyginti. Pav. kasininkė maisto prekių parduotuvėje: kainos panašios, eilės prie kasų pas mus didesnės, o atlyginimai turbūt mažesni Ar aš klystu?
O koks atlyginimų vidurkis, lyginant su ES vidurkiu? Gal parašys patys darbdaviai