Sveiki,
Aš tai būčiau už perdarymą, yra tekę matyti ne vieną žaibo ar alto perdarytą kemperiuką, tai labai viskas kokybiškai ir tuo pačiu ateityje daug lengviau gauti atsarginių dalių, nei iš kokios westfalia pvz.
Kadangi, kai pats ieškojausi, tai domėjausi greitais ant mikroautobuso bazės, tai jų pasirinkimas kolkas visai nedidelis.
Pagrindiniai privalumai manau būtų:
Ne visiems yra reikalingas dušas ir tualetas autobusiuke, aš pvz nei vieno gamykliškai įrengto jumperio neradau be šių dalykų.
Labai patogu, kai miegama lova yra aukštai, o po ja didelis bagažo skyrius, kad pvz tilptų dviračiai
Vandens išvadas į lauką, pvz plauti dviračiui ar mobiliam dušui.
Galimybė pasirinkti automobilio bazę ant kurio gamintį kemperį.
Daug mažiau apribojimų važiuoti į senamiesčius.
Kadangi pats naudoju westfalia gaminį su pakeliamu stogu, tai galiu pasakyti, tai kad pigu keliauti, t.y. mažos kuro sanaudos, maži kelių mokesčiais, visur telpu į pigiausią kategoriją, aukštis iki 2m, svoris iki 3T, aukštis ties priekne ašimi iki 1,25m. Didelis keliavimo greitis 130-140km/h yra patogus ir malonus greitis važiuojant pakrautam ir su 4 dviračiais ant kablio.
Dauguma mano kelionių trunka trumpai, todėl labai svarbu, greitai nuvažiuot ir grįžti.
Vienas iš nedidelių pavyzdžių, kelionė į juodkrantę. Už keltą ir ekologinį moku kaip automobilis iki 3T, autostradoje sugaištu tiek pat laiko, kiek su lengvąją mašina. Tuo tarpu nuvažiavęs, turiu ir miegamas vietas ir šaldytuvėlį su virykle.
Taip jis neskirtas ilgoms kelionėms ir pastoviam gyvenimui, bet man to šiuo metu ir nereikia.