As pasakysiu paprastai. Gerimui vandens nenaudoju is bako. Tas vanduo naudojasi tik dusui ir tualetui. Kadangi vanduo nestovi , legionelemis neuzsikresi. Gerimui visada isidedu 19 ltr pvz zalios girios buteli su pompa. Is jo ir naudoju arbatai ir maistui. Kai baigiasi, prisipildau is ten kur parasyta geriamas vanduo. Gryzus is keliones juos pakeicia naujais ir vel turiu svaru buteli.
Del dezinfekcijos: nesuprantu kalbate apie medicina ar apie vandentiekio dezinfekcija. Jei kalba apie vandentieki, nesu girdejes kad viena is siu priemoniu butu naudojama vandens dezinfekavimui. Taciau galiu paklausti , nes turiu biciuli kuris dirba vandenyse. O gal Jus pats dirbate? Jei kalba apie medicina, tai per mano 20 ir mano tevu 40 metu praktika, profesionaliai medicinai nemaciau kad naudotu permanganata, isskyrus atvejus kaip rasiau. Nes permanganatas yra oksidantas, jis nera labai stipri dezinfekcine medziaga, siuo metu yra tikrai efektyvesniu. Apie chlorheksidina, taip, jis naudojamas . Buna spiritiniu arba vandeniniu pagrindu pagamintas. Skirtingu koncentraciju. Placiai ji nauojame siandien. Taciau del baku nezinau, tiesa sakant abejoju. PVZ burnoje naudojama vandeninis tirpalas 0,06 % skalavimams, bet negalima ryti. Tai nezinau kaip Jus isplove baka paskui ji perplausit kad butumet uztikrinti svara. Neskaitant kad chloras yra inertiskas elementas ir jo perteklius nera gerai. Todel ir nurodoma ant parduodamu plovikliu, kad jie be chloro. Matyt kad jis kenkia.
Siaip bakam yra specialus plovikliai, apie juos siek tiek kalbejom prie Morelo temos su Darium. Man apie juos minejo vokieciai. Turi tikrai Kelioniu Vynas, nes Algimantas sake kad zino , turi ir plauna. Jei kalbet apie vandens dezinfekavima, as buciau linkes pirkti patentinius preparatus. Tiesa sakant taip ir darau, taciau vis tiek to vandens negeriu.
Pabaigai jumoro: galima isvis nedezinfekuoti, jeigu ta vandeni naudoji kaip uzsigerima, geriant degtine.
Patikslinu: kalbejau su Panevezio vandenys vienu is vadovu. Man atsake , kad permanganatas niekada nebuvo naudojamas bent jau Panevezyje vandens dezinfekcijai. Hipochloritas taip pat. Pas juos yra tokia procedura kaip chloravimas . Jis atliekamas yvykus avarijai, susidrumstimui ar panasiai. Bet tai kita medziaga ne hipochloritas.