Paskutinis pakeitimas: 2016-04-19 16:36:15
Buvęs klubo narys Darius nurodė naujame klube. Manau neblogi variantai, nes montuoti turėtu būti lengva.
Vykantai, pačiam galima tai atlikti.Žinoma, jei yra norasVidas.G parašė:
http://www.soselectronic.pl/a_info/resource/c/SOLSUM8.8F.pdf
Vykantai, pačiam galima tai atlikti.Žinoma, jei yra noras
,vat gaila nesigaus i sezono atidaryma atlėkt,ten rasčiau bendraminčiu,sumontuotume greitai 
Gintaras.M parašė:Visiems gražaus laiko.Noriu paklausti, gal kas žinote, ar reikalingas MPPT valdiklis saulės baterijoms, jei bus jungiamas tik boileris. Mano supratimu jis reikalingas tik jungiant per keitiklius - kroviklius.
Koki jus rekomenduotumet ? Mano atjungus akumuliatoriu iseina 14v kaip supratau mazokai.Alfredas.B parašė:Jei saulės baterija skirta tik 12V t.y be apkrovos, šviečiant saule, rodo mžiau kaip 20v, tai toks keitiklis tik pinigo išmetimas. Bet jei 30v ar daugiau, tai labai rekomenduočiau. Tada bus pilnai išnaudota saulės baterijos galia. Su paprastu keitikliu Jūs gautumėt tik pusę galios.Gintaras.M parašė:Visiems gražaus laiko.Noriu paklausti, gal kas žinote, ar reikalingas MPPT valdiklis saulės baterijoms, jei bus jungiamas tik boileris. Mano supratimu jis reikalingas tik jungiant per keitiklius - kroviklius.![]()
Alfredas.B parašė:Jei saulės baterija skirta tik 12V t.y be apkrovos, šviečiant saule, rodo mžiau kaip 20v, tai toks keitiklis tik pinigo išmetimas. Bet jei 30v ar daugiau, tai labai rekomenduočiau. Tada bus pilnai išnaudota saulės baterijos galia. Su paprastu keitikliu Jūs gautumėt tik pusę galios.Gintaras.M parašė:Visiems gražaus laiko.Noriu paklausti, gal kas žinote, ar reikalingas MPPT valdiklis saulės baterijoms, jei bus jungiamas tik boileris. Mano supratimu jis reikalingas tik jungiant per keitiklius - kroviklius.![]()